Hayatın her bölümünde risk etkeni vardır. Ancak çalışma bölgelarında daha çok riskli haller oluşmaktadır. Çalışma bölgelarının fiziki yetersizliği ve sarfedilen iş aletleri ile iş makinelerinin teknik yoksunluğu işçi güvenilirği ve iş güvenilirği amacıyla son derece problem oluşturmaktadır. Bu iş aletleri ve iş makineleri aynı vakitte işletmenin üretim performansını etkilemekte ve sıkıntılı üretimlerin yapılmasına da namacıyla olmaktadır. Bu tür hallerın önüne geçmek ve denetlenebilir, denetim edilebilir, performansı arttırılabilir iş makineleri ve aletleri amacıyla periyodik denetim işlemlerinin yapılması gerekir. Eksperler doğrulusunda yapılacak olan bu denetim işlemleri yardımıyla makine sistemleri daha derli toplu ve daha düzgün çalışacak ve hem iş verimini hem de işçi güvenilirğini oluşturacaktır.
Elektrik Sistemlerinden Oluşabilecek Sorunlar
İş bölgelerinde tespit edilen elektrik panoları birtakım hallerde son derece risk oluşturmaktadır. Bütün elektrik aksamının başlangıç noktası olan ve enerjiyi yayan bu panolar itinalı bir bakım ve ölçüm prosedürü gerektirmektedir. İş bölgelerinde çıkan yangınların büyük bir bölümü elektrik kontağından çıkmakta ve bu yangınların boyutları da ürkütücü raddelere ulaşabilmektedir. İş bölgelerinde elektriğe bağlı yangınların çıkmasının en büyük sebebi ise lüzumlu olan topraklama ölçümü işlerinin yapılmamış olmasıdır. Eğer elektrik akımları güvenilir bir yol ile toprağa verilmez ve akım kuvveti oluşturulmaz ise hem makinelerin bu elektrik akımlarından zarar görmesine namacıyla olunur hem de büyük çaplı iş yeri hasarları oluşur. Ayda bir kere bu ölçümlerin mutlaka eksper şahıslara ve teknolojik aygıt sistemleri ile yapılması gerekir.
Çalışma Ortamları Nasıl Olmalıdır
İş bölgelerinde ortaya istikbal olan bütün tehlikeler ve kazalar daha eskiden alıncak olan önlemler ile giderilebilecek ve hem kanuni yönden hem de evrensel insani değerler yönünden lüzumlu olan bütün şartlar ve bölgelar sağlanmış olacaktır. iş yerlerinin fiziki bölgeları ve iş güvenilirğinin sağlanabilmesi amacıyla bölge ölçümleri derli toplu olarak yapılmalı ve bu ölçümler amacıyla ayrıntılı raporlamalar ve belgelendirmeler yapılmalıdır. İş güvenilirği eksperlarının teknolojik aygıtlar ile gerçekleştireceği ve raporlayacağı bu ölçümlerde rastgele olumsuz bir hal görüldüğünde vakit kaybetmeden bu olumsuzluklar giderilmeli ve hem üretimin yükselmesi adına hem de işçilerin güvenilirği yönünden her şey kusursuz olarak yerine getirilmelidir.