Soru;
Merhaba, eşimden ayrılmak amacıyla boşanma davası açmak istiyorum, bunun nedeni de, eşim çalıştığı yerlerden 3-4 ay amacıylade işten ayrılıyor, ilaveten çalıştığı yerden arkadaşları sıksık hırsızlık yaptığını söylediler. Bu laflara evvelce itibar etmedim, sonraları ise gittiğimiz yerlerde hep eşyalar kaybolmaya başladı ve ben de bu halden şüphelenmeye başladım. 2 yıldır evliyiz ve 1 yaşında da kızımız var, kızımız amacıyla boşanmaktan vaz mı geçsem diyorum ama bu karakterde bir insanın yetiştireceği çocuk ne olur, çocuğumuza da zarar sunar diye vazgeçemiyorum. Bu halde nasıl bir yol izlememizi önerirsiniz?
Cevap;
Çok işlemiş olsun, bu söyledikleriniz boşanma amacıyla yeterli sebepler, iddiada bulunduğunuz şeyleri kanıt etmek zorundasınız, sonuçta şunlar ağır itamlar. Deliller ile alakalı tanık, belge, resim ya da video gibi deliler mevcutsa mahkemeye iletmeniz gerekiyor, aksi takdirde eşiniz size onurunu zedelediğiniz amacıyla tazminat davası açma hakkına sahip olacaktır. Bu hali boşanma avukatı ile görüşmeniz gelecekte yaşayabileceğiniz problemlerin önüne geçer ve problemlerinız daha kısa sürede çözülür.